Росії, коли мене затримали, було враження, що я людина заарештована, і, звичайно, дуже неприємно я провела той час з особами, які мене допитували чи прилетіла я одна, з якою метою. Було лячно, тому що забрали документи та телефон, та було незрозуміло, як далі все закінчиться", - розповіла лідер FEMEN Ганна Гуцол.

Активістка розповіла також, в яких умовах їй довелось провести ніч після затримання.

"Далі мене помістили у кімнату для емігрантів, яких депортують. Це маленька комора з дерев‘яними лавками без води, туалету. Протягом 14 годин води мені так і не дали, а щоб сходити в туалет доводилось просити охоронців, щоб мене провели до вбиральні. Спати теж не вийшло, тому що зранку прийшов прикордонник з міліцією, які конвоювали мене до літака", – розповіла Гуцол.

Вона додала, що телефон та паспорт стюрдеса віддала їй уже в Парижі.

Гуцол також повідомила, що їй не назвали причин видворення, але зазначили, що за статтею, через яку активістку не пустили на територію РФ, люди мали здійснити особливо тяжкі злочини на території Росії.

"Я прекрасно розумію чому так сталося. Справа не в кримінальних злочинах. Справа в тому, що я була організатором акцій проти Путіна і Кіріла. Також за ініціативою FEMEN, яка називалася "Хрестоповалення" прості росіяни теж кинулися пиляти хрести", - вважає лідер FEMEN.

Ганна Гуцол додала, що, незважаючи ні на що, антипутінівські протести їхнього руху продовжуватимуться.

Нагадаємо, організація FEMEN повідомила, що їхню лідерку Ганну Гуцол виселили з аеропорту "Пулково" у Санкт-Петербурзі із забороною в'їзду на територію Росії на невизначений термін.