Про це повідомив захисник Сергій Власенко.

"Це плановий від'їзд. У Берліні доктор Хармс обговорить лікування Юлії Володимирівни з її іншими лікарями — доктором Райссхауером, доктором Айнхойплем. Адже доктор Хармс не єдиний її лікуючий лікар. Йдеться про багатофункціональне комплексне лікування. Наскільки я знаю, доктор Хармс бере з собою всю необхідну для цього документацію", — сказав Сергій Власенко.

Він не зміг уточнити, про яку саме медичної документації йде мова, і чи входять в неї результати комплексного обстеження Юлії Тимошенко, яке проводилося увечері 10 липня.

"Я ж не займаюся лікуванням Юлії Володимирівни і я не прес-секретар німецьких лікарів", — підкреслив Сергій Власенко.

Він також не зміг відповісти на питання, коли і хто саме з німецьких лікарів приїде до Харкова наступного разу.

"Можливо, через тиждень, можливо, раніше чи пізніше. Це визначають лікарі. Як ви помітили, перед від'їздом лікарі клініки "Шаріте" складають графіки лікування на час своєї відсутності. Хто з них приїде наступного разу — теж питання не до мене. Вони самі вирішують, хто з них більш потрібний", — зазначив Сергій Власенко.

Нагадаємо, Печерський районний суд Києва засудив Юлію Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією у 2009-м році 11 жовтня 2011 року. Вона відбуває покарання у Качанівській виправній колонії в Харкові з кінця грудня 2011 року.