Про це повідомляється на сайті Юлії Тимошенко.

При цьому у повідомленні зазначається, що Ліна Костенко принципово ніколи не підписує спільних звернень і заяв. Цей випадок є винятковим.

”Це схоже на цинічний розрахунок на те, що суспільство у приємних передсвяткових турботах забуде про людину, яка вміє принципово і послідовно сказати ”ні” знущанню над державою і за це сьогодні йде царсько-сталінським етапом у колонію”, — вважають вони.

Як повідомлялося, раніше група української інтелігенції звернулася з відкритою заявою, в якій засудила рішення Апеляційного суду і закликала не визнавати вирок, оскільки він є несправедливим, протизаконним і аморальним.

”Ми, представники української інтелігенції, заявляємо, що не визнаємо несправедливе рішення підконтрольного чинному Президентові Апеляційного суду Києва у справі Юлії Тимошенко та сподіваємося, що воно найближчим часом буде скасоване в Європейському суді з прав людини”, — йшлося в заяві.

Нагадаємо, сьогодні екс-прем’єр-міністра України, лідера партії "Батьківщина" Юлію Тимошенко етапували із Лук’янівського СІЗО у Києві в колонію у Харківській області.

Раніше повідомлялось, що на територію Качанівської виправної колонії заїхали три автобуси з міліцією, а також біля стін колонії збираються прихильники екс-прем'єра.