"Я розумів, що якщо, не дай боже, хтось проголосує картками наших депутатів, мене тоді затовчуть, тому мене в даному разі не цікавить публікація, а те, що зараз депутати забрали свої картки. Зверніть увагу, написали, що Литвин вів засідання Верховної Ради, але його картка не була зареєстрована. Я свідомо забрав картку, оскільки поруч стояло багато людей, і якби хтось жартома натиснув би кнопку, а потім я виправдовувався б", - заявив Литвин в ефірі "5 каналу".

Він також додав, що фракція не могла зробити одне, "не допустити того цинізму, який був допущений, що місця, на яких сидять, покрили державним прапором". Такий крок він назвав наругою і зневагою до державного прапора.

"Ми не могли зробити так, щоб взяти свої місця і накрити, тому депутати забрали свої картки і, для того щоб не було провокацій, вийшли із зали", - додав Литвин.

Нагадаємо, у публікації "Української правди" йдеться, що депутати "Народної партії" Володимира Литвина надали свої термінали для карток "депутатам-тушкам", що дозволило ухвалити "мовний" законопроект.