"Я звернувся до генерального прокурора України з пропозицією провести розслідування, а це компетенція Генпрокуратури, і в разі підтвердження того, про що публічно заявляється, внести відповідні подання і на одного, і на іншого. Тому що, якщо це підтвердиться, склад злочину буде в діях одного і іншого", — сказав він в ефірі радіо "Ера".

При цьому Володимир Литвин підкреслив, що далекий від того, щоб називати дії Забзалюка спецоперацією.

"Це з'ясування відносин між людьми з однієї політичної сили", — сказав спікер.

Він нагадав, що на парламентських виборах 2007 року і Забзалюк, і Рибаков були членами фракції БЮТ.

"Я думаю, це моментально оздоровить атмосферу. Це буде уроком на майбутнє і припинить шпигуноманію в країні, і, що не менш важливо, я хочу звернутися, з нагоди, до людей, щоб вони думали, за кого голосують", — сказав Володимир Литвин.

Литвин також нагадав, що доручив регламентному комітету Верховної Ради провести своє розслідування інциденту, запросивши на одне із засідань фігурантів цієї справи.

Нагадаємо, 8 лютого Роман Забзалюк заявив, що ніколи не покидав лав фракції "БЮТ-Батьківщина", а його формальний перехід до депутатської групи "Реформи заради майбутнього" був спеціально спланований керівництвом його фракції для з'ясування, за скільки "перекуповують" депутатів.

"За перехід пропонується по 500 тисяч доларів, а потім щомісяця йде як зарплата 20-25 тисяч доларів, і, якщо хтось проявляє ініціативу брехливу по відношенню до партії "Батьківщина", його додатково фінансово стимулюють", — зазначив він.