Про це йдеться у заяві голови Верховної Ради.

"Ганебний характер оприлюдненої інформації про начебто оборудки у стінах Верховної Ради, пов’язані з перекупкою депутатів, лягають незмивною плямою не лише на Верховну Раду, а й на Україну, виставляють її на посміховище серед світу", – вважає Литвин.

"У зв’язку з цим я доручив Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності Верховної Ради негайно розпочати комітетське розслідування цієї події, терміново провести публічне засідання за участю всіх причетних осіб", – зазначив він.

"Водночас мною направлено Подання генпрокурору з пропозицією провести всебічне розслідування, дати необхідні оцінки та, у разі встановлення достовірності фактів, вжити вичерпних заходів щодо всіх причетних осіб", – додав він.

Нагадаємо, 8 лютого депутат від фракції БЮТ Роман Забзалюк заявив, що його вихід з фракції був операцією, спрямованою на викриття корупційної схеми в парламенті.

На брифінгу у парламенті Забзалюк оприлюднив аудіозаписи, на яких голоси, схожі на Ігоря Рибакова та Романа Забзалюка, говорять про гроші за перехід і діяльність проти "Батьківщини".

Лідер фракції "Реформи заради майбутнього" Ігор Рибаков заявив, що давав Забзалюку ці гроші на лікування та вимагає вибачення.