"Поки що його немає і в проекті на наступний пленарний тиждень, поки що пропозицій не було. Є політичні вимоги, це справді так, до практичного внесення справа не дійшла", – зазначив спікер в ефірі "5 каналу".

Він додав, що мовне питання є надзвичайно делікатним, і "воно постає зажди перед політичними кампаніями". Він додав також, що не хоче у цьому питанні керуватись власними судженнями, а, виходячи із висновків європейських експертів, зокрема, комісара ОБСЄ з питань національних меншин.

"Потрібно сказати, що після відповідних рекомендацій і розгляду у європейських структурах, у питанні на цю тему зроблені певні уточнення. Як стверджують європейські експерти – цей закон значно поліпшено, але водночас вони вважають, що він веде до роз’єднання України, що він веде до того, що де-факто у нас буде друга державна мова, і що українська мова втратить свій статус", – підсумувавспікер ВР України.

Нагадаємо, раніше Голова Верховної Ради Володимир Литвин заявив, що бійка в четвер, 24 травня, у сесійній залі показала, що "парламентаризм в країні остаточно зруйнований", тому він є прихильником позачергових виборів.

У Партії регіонів не підтримують ідею саморозпуску парламенту, озвучену спікером Володимиром Литвином.

Водночас, народний депутат від Партії регіонів Василь Кисельов заявив: якщо Голова ВР Володимир Литвин вважає, що парламентаризм і Верховна Рада в країні остаточно зруйновані, він повинен скласти свої повноваження.