17 квітня українське посольство разом з керівництвом революційної бригади організували для українців урочисті збори з нагоди Великодня, повідомив речник МЗС Олександр Дикусаров.

Під час цього заходу керівник бригади дав інтерв’ю одному з місцевих телеканалів, в якому вказав на непричетність затриманих українців до військових дій.

"Керівник бригади під час свого інтерв’ю підтвердив, що підсудні не є снайперами і не брали безпосередньої участі в збройних події в Лівії", — зазначив Дикусаров.

Він також додав, що українські дипломати передали затриманим великодні подарунки та поінформували МЗС про те, що стан здоров’я українців задовільний, скарг немає.

Як раніше повідомлялося, у вересні 2011 року стало відомо про затримання в Лівії понад 20 українців — цивільних фахівців, які прибули для роботи на об'єктах лівійської нафтової промисловості. Понад півроку лівійські повстанці тримали українців під арештом, не дивлячись на те, що їх вина не була не доведена.

Уже в березні 2012 року троє громадян України зусиллями українських дипломатів були звільнені з лівійського полону і повернулися на батьківщину, інші і далі утримувалися лівійськими повстанцями під вартою.