"Це абсолютна істерика, і, як ви бачите, в авангарді два типи політиків або взагалі два типи від політики: один живе у Варшаві (глава МЗС Польщі), другий, – в Берліні (глава МЗС ФРН). Що стосується другого, чи то «рожевого», чи то «голубого», який там про диктатуру кричав... Почувши це, я подумав: краще бути диктатором, ніж «голубим». Але Господь з ним, питання в іншому – ми всі пам'ятаємо середину минулого століття, і що світ одержав від їхньої диктатури. Наш народ ще не схаменувся донині. Тому не їм нам дорікати з приводу якоїсь диктатури. Я на цю тему взагалі міркувати не хочу", - сказав Лукашенко.

За словами Президента Білорусі, санкції ЄС спрямовані лише на зруйнування стабільності Білорусії. Як економічної, так і політичної.

"Вони почали тиск на суддів, і це не випадково. Це сигнал суддям: дивіться, не так судитимете, як хочуть в Брюсселі або Вашингтоні, то ми вам візу не дамо. Але суддя залежний тільки від одного – статті закону, він не має права на інше. За що ж судити суддю?... Це все сигнали в одному напрямку. Їм кортить зруйнувати нашу стабільність і знищити нашу державу, зробити її підручною в усіх відношеннях", - підсумував Лукашенко.

Такі слова Лукашенка були спричинені нещодавніми санкціями Євросоюзу проти деяких громадян Білорусі.

27 лютого Рада міністрів закордонних справ країн ЄС вирішила розширити список громадян Білорусі, яким заборонений в'їзд на територію Євросоюзу.

Так, список поповнився ще 21 прізвищем.