Оскільки побачення, за словами Лутковської, не передбачено законодавством .

"Моєї реакції в даному випадку не буде, тому що законодавство України передбачає, що особа, яка засуджена, але перебуває у закладі охорони здоров'я, не має права на побачення, передачі тощо", - сказала вона.

Омбудсмен підкреслила, що в даному випадку законодавство передбачає певний порядок, який вона змінити не може.

"Взагалі, коли людина перебуває у закладі охорони здоров'я, особливо після операції, я думаю, що родичі отримують інформацію від лікарів", - додала Лутковська.

Нагадаємо, в кінці грудня 2012 року Луценко погодився на операцію з видалення поліпа в кишечнику, яку планувалося провести в перших числах січня. За словами прес-секретаря партії "Народна самооборона" Лариси Сарган, екс-глава МВС буде лікуватися за свій рахунок в київській приватній клініці.

Київська універсальна медична клініка "Оберіг" погодилася прийняти Луценко для проведення планового медичного втручання 21 січня. Екс-міністра доставили в клініку 20 січня. 23-го числа стало відомо, що Луценка прооперували.

Як повідомила прес-служба Народної самооборони, уже впродовж п'яти днів перебування засудженого екс-міністра Юрія Луценка у київській клініці "Оберіг" до нього не допускають адвокатів, посилаючись на внутрішні інструкції.