Політику, нагадаємо, закидають незаконне продовження стеження до 18 місяців за екс-водієм колишнього першого заступника голови СБУ Володимира Сацюка під час розслідування справи про отруєння Віктора Ющенка.

Говорив Луценко трохи більше години. Прокурори назбирали питань небагато - для допиту підсудного не витратили і 10 хвилин.

“Висловив внутрішньо-суперечливу позицію захисту, стверджував і намагався переконати суд в тому, що оперативно-розшукова справа стосовно потерпілого Давиденка не заводилась, але через кілька хвилин після цього стверджував, що його заступник Коляда на той момент не мав законних підстав закривати оперативно-розшукову справу”, - розповів прокурор Віктор Клименко.

“Я ще раз кажу, документ, який він затвердив, не знаходився у причинно-наслідковому зв’язку із прийнятим рішенням суду про надання дозволу на оперативно-технічні заходи відносно Давиденка. Вони вважались суперечливими і тоді, коли ми ставили питання про те, що Луценко незаконно затриманий і заарештований. І лише Європейський суд з прав людини визнав те, що наші доводи були законними, обґрунтованими”, - сказав адвокат Луценка Олексій Баганець.

Послухавши Луценка, прокурори вирішили - матеріали справи слід доповнити. Та попросили перерву. Суд клопотання задовільнив. Наступне слухання у справі - 20 липня.