Що стосується прийняття на роботу Приступлюка Луценко заявив:

"Я дав доручення керівнику департаменту кадрової роботи Миколі Курку (екс-начальник департаменту роботи з персоналу МВС, — 24) викликати Приступлюка та оформити його водієм міністра. Я не знав про існування департаменту розвідувально-пошукової діяльності та не знав про кадрове поняття "оперуповноважений"", — сказав екс-міністр.

При цьому Юрій Луценко уточнив, що знав, що його водій Леонід Приступлюк до служби в МВС в органах раніше ніколи не працював, і, що не цікавився деталями про освіту екс-водія.

"Я 4 лютого був призначений на пост міністра, а 5-го приступив до роботи. Тоді ж я познайомився з водієм Юхименком. Через кілька днів я запитав у Москаля, чому водій представляється співробітником ДРПД", — зазначив екс-міністр і уточнив, що необхідність приймати на роботу водіїв міністра до Департаменту оперативної служби була придумана не ним, а інструкціями.

"Я не мав підстав не підписати підготовлений оперативними службами наказ про прийом на службу Приступлюка. На документі були всі необхідні візи, заперечень не було у жодного з департаментів", — пояснив Юрій Луценко.

Цей наказ, за ​​словами екс-міністра, і став підставою в його рішенні про прийом Приступлюка на роботу в ДОС.

Луценко також зауважив, що завжди покладався на професіоналізм співробітників відповідних служб міністерства, і не вважав за необхідне перепитувати їхню думку про кожного з тисяч осіб, які приймалися на службу в МВС.

Нагадаємо, сьогодні вранці до перерви Юрій Луценко сказав, що не знав, що квартира Приступлюка була приватизована.