"Протокол чітко визначив: мова не йде про особливий статус двох областей. Там чітко написано: тільки ті райони, які не підконтрольні українській владі в двох областях", – сказав лідер партії "Блок Петра Порошенка" в ефірі "Свободи слова" на каналі ICTV в понеділок увечері.

Зараз відбувається демаркація позицій, які займають українські війська і які на сьогоднішній день українські війська не можуть зайняти,
- додав Луценко.

Він уточнив, що особливий статус отримають деякі райони Донецької і Луганської областей, які в цілому займають близько третини території українського Донбасу. Таким чином, буде створена "спеціальна зона" у складі цілісної України.

Читайте також: Перемир’я для двох з половиною сторін

За словами радника Президента, ця зона може бути ізольована і обнесена інженерними спорудами.

"Мінський протокол означає, що Україна є цілісною. Навіть тимчасово непідконтрольні нам райони "лугандона"(так званих "ЛНР" і "ДНР") все одно є частиною України. Кордон стає нашим, і ми повинні ізолювати цю спеціальну зону, взяти її під контроль, у тому числі інженерними спорудами, і запропонувати їм змагатися не тільки зброєю – рівнем життя", – заявив він.

Нагадаємо, на переговорах у Мінську підписано протокол про припинення вогню на Донбасі з 18.00 5 вересня. ОБСЄ оприлюднила в ніч на неділю текст "мінського протоколу", підписаного Україною, Росією, ОБСЄ і терористами з "ЛНР" та "ДНР".