"Я прекрасно розумію, що це політичний процес. Але, де межа беззаконня? Я розумію, що мою вину і вирок вирішує не суд, але я хотів і хочу принаймні демонстрації процедури. Якщо вже є замовлення посадити Луценка, то чому не викликати всіх свідків? Чому на день народження Януковича треба було завершити справу Луценка?" – звернувся до суду Юрій Луценко.

"Я вчора переконався, що моя єврохата в СІЗО вільна, там ще моя вівсянка стоїть у шафі. Ця камера чекає чергових VIP–клієнтів, і всі знають, хто ними буде. Але я хотів би, щоб їх судили за законом, а не так як мене", - додав він.

На думку Луценка, все беззаконня в нашій країні робить не абстрактний Янукович, і не абстрактний Портнов, і не Кузьмін з Муркою. "Чините його ви, панове судді", - заявив Луценко, звертаючись до колегії.

"Якщо ви напишете, що рішення законне і воно лишається в силі, то це буде діагноз українській судовій системі", - озвучив він своє попередження.

Нагадаємо, заява екс-міністра Юрія Луценка про відвід представників держобвинувачення у його справі була відхилена колегією суддів Апеляційного суду столиці.