Також екс-міністр нагадав, що така домовленість була досягнута із прокурором у справі Галиною Климович.

"Коли я прийшов до неї на чай, розмова була сухою, агресивною. Вона вимагала від мене гарантій того, що участь МВС у розслідуванні отруєння Ющенка не буде відома Давиду Жванії. Зі Жванією у мене були дружні стосунки. Він запропонував гроші під наш політичний проект без будь-яких умов і його людей у списку. Мене це влаштовувало. Це була мрія кожного політика. Після завершення кампанії Жванія отримав мандат, а я – можливість зупинити політику Януковича", - розповів Юрій Луценко.

Він додав, "щоб у Климович не було жодних підозр, гарантував їй, що особисто не братиме ні ОРС, ні жодної довідки з неї".

"Мене це влаштовувало, бо я опинився на розвилці. Як учасник Майдану я був переконаний, що Ющенка отруїли, але преса все частіше повідомляла про причетність Жванії до цього. Ці куми стояли по обидві руки від мене, і я усунувся від справи. Ми домовились з Климович, що куратором всіх дій буде мій заступник Володимир Євдокимов. Мені було відомо лише, що ця ОРС існує, нею займається Євдокимов, і я не знав складу групи. Знав, що наші департаменти слухають за рішеннями судів", - говорить екс-міністр.

Поміж того, Юрій Луценко зазначив, що після заяв депутата Сівковича, що його слухають, попросив свого заступника Михайла Клюєва перевірити законність прослушки. Ніяких порушень виявлено не було. Луценко повідомив, що отримавши постанову по Давиденку, там була і довідка щодо необхідності розслідування по Давиденку Олександра Донського.

"Підписуючи цей документ, я знав, що відповідальність за постанову несуть керівники оперативних підрозділів, а я лише підписую. Чи міг міністр не підписати те, що передбачено планом розслідувань ГПУ? Я б підірвав роботу слідчої групи. Це було неможливо для мене. На момент підписання постанови і до самого допиту я не бачив постанови, підписаної Колядою про закриття ОРС", – заявив Юрій Луценко, додавши, що дата на постанові поставлена не ним.

Нагадаємо, український екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко почав давати вільні свідчення на суді у справі про стеження. Він заявив, що обвинувачення Генпрокуроратури не містять доказів ні винуватості, ні факту злочину, ні умислу.

Також під час допиту Юрій Луценко виклав правові норми ведення оперативно-розшукових заходів і підкреслив, що в справі немає рішення апеляційного суду, яким було продовжено прослуховування телефонів водія екс-першого заступника СБУ Володимира Сацюка Валентина Давиденка. Луценко також наголосив, що йому нічого не було відомо про обставини справи про отруєння Віктора Ющенка.