Надаючи пояснення по своїх апеляціях екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко попросив колегію суддів скасувати вирок стосовно колишніх працівників Департаменту карного розшуку МВС Володимира Тарасенка та Олега Павленова, яких звинуватили у службовій недбалості у справі стосовно незаконного продовження стеження за водієм колишнього голови СБУ Валентином Давиденком.

"...Холєра з ним, залиште мені два роки, я як-небудь у Стразбурзі розберусь, але хлопців цих двох визнайте невинними. Якщо далі цей безпрєдєл телефонного права з політичних мотивів буде так діяти, то жоден нормальний міліціонер не буде нічого робити в оперативно-розшуковій діяльності", – заявив Луценко.

Він також впевнений, що виграє Європейський суд і, що в Україні зміниться влада та з'явиться незалежний суд.

"Мене зараз як міністра внутрішніх справ більше хвилює соціальний ефект справи Луценка... Скажіть мені, невже для того, щоб засудити Луценка, а радше закрити задницю безтолковій прокуратурі, обов'язково цих двох людей (Володимира Тарасенка і Олега Павленова, – "24") зробити злочинцями?! Невже не можна принаймні написати, що вони не були частиною злочину?! Зі мною все ясно, навіщо їх, які 20 років працювали на службі, яку я поважаю найбільше з усієї міліції, треба робити козлами відпущення через чиєсь бажання посадити Луценка. Ну вже сів я, сиджу! Але їм хоча би зніміть це клеймо. І кінець кінцем зніміть Дамоклів меч, який висить над усіма управліннями служби міліції. Це єдині, хто служить ", – наголосив екс-міністр.

Нагадаємо, суддя Київського апеляційного суду Олег Присяжнюк оголосив про перенесення розгляду скарги екс-глави МВС Юрія Луценка та його захисників на завтра, 21 листопада, на 11:00.

У свою чергу, Євросуд з прав людини залишив у силі рішення у справі екс-глави МВС України Юрія Луценка. А прохання українського уряду про його перегляд Великою палатою відхилив.