Екс-глава МВС заявив це клопотання після того, як суддя продовжила засідання незважаючи на відсутність потерпілого Валентина Давиденка.

"Єдине клопотання, яке мені дозволено в цьому суді, — це заявити вам відвід", — сказав Юрій Луценко, звертаючись до Анни Медушевскої.

Суддя пішла до нарадчої кімнати, щоб ухвалити рішення з цього клопотання.

Нагадаємо, Юрія Луценка звинувачують у візуванні продовження оперативно-розшукової справи щодо Валентина Сацюка. 5 вересня 2004 Віктор Ющенко, будучи кандидатом в президенти, зустрічався з керівництвом СБУ на дачі Сацюка, після чого відчув нездужання і 10 вересня був госпіталізований у віденську клініку.

Лікарі заявили, що Віктор Ющенко отруєний діоксином, причому отрута потрапила в організм пацієнта приблизно за п'ять днів до госпіталізації. Пізніше було проведено ряд експертиз. Повторна експертиза в кінці травня 2006 року підтвердила факт наявності діоксину в організмі третього президента.

До слова, Юрій Луценко вже визнаний винним по одній кримінальній справі в скоєнні посадових злочинів і засуджений до 4 років позбавлення волі з конфіскацією майна.