Перед тим, як суд перейде до допиту підсудних Юрій Луценко заявив клопотання про долучення до матеріалів справи інструкції.

"Я не зможу захищатись без цього документа. Я взагалі не розумію, як ви можете розглядати справу, не витребувавши документ, в порушенні якого мене звинувачують", — сказав Юрій Луценко

Прокурори заперечили проти клопотання, мотивуючи це тим, що інструкція не згадується в обвинувальному висновку.

За кілька хвилин суддя відхилила клопотання захисту. Після цього вона оголосила технічну перерву. У той час представники Євросуду колишній президент Польщі Александр Кваснєвський та колишній президент Європарламенту Патрік Кокс залишили судове засідання.

Представники Народної самооборони розповіли "Українській правді", що у середу вони зустрічалися з адвокатами Луценка та Іващенка, а в четвер відвідали безпосередньо самих Луценка і Іващенка у СІЗО.

Як зазначив адвокат Луценка Ігор Фомін, захисники надали всі необхідні документи, які б підтверджували порушення в рамках процесу.

У нас не було мети їм нав'язувати свою точку зору, нехай вони розберуться самі. Ми їм передали достатньо матеріалів, щоб вони зробили висновки, — сказав він.

Думаю, що вони на цій стадії не будуть говорити про свої враження від процесу.

Після перерви, скоріше за все, суд перейде до допиту підсудних.