Така пропозиція подана у техніко-економічному обґрунтуванні для проведення Олімпіади в Україні, яке розробляла німецька компанія PROPROJEKT Planungsmanagement & Projektberatung GmbH.

Ця компанія вже розробляла обґрунтування для Баку і Мюнхена, обидві заявки відбір пройшли.

Згідно з техніко-економічному обґрунтуванню клімат України дозволяє державі організувати проведення зимових Олімпійських ігор.

Змагання з хокею, керлінгу, ковзанярського спорту, фрістайлу, шорт-треку й фігурного катання будуть проводитися у Львові.

Тисовець, що на Львівщині, прийме змагання зі стрибків із трампліна, лижного двоєборства, біатлону, лижних перегонів і сноуборду. А гірськолижний спорт продемонструють у Боржаві, Закарпатської області.

Усі, об'єкти, у разі їхнього спорудження, поділять на дві групи. Першу будуватимуть, активно залучаючи інвестиції. Другу групу споруджень будуть будувати за державний кошт.

Згідно з обґрунтування, орієнтовний обсяг інвестицій - $10 млрд. До слова, Ванкувер на Олімпіаду витратив $3,3 млрд. У Сочі витратили $30 млрд.

Президент Віктор Янукович призначив національним координатором подачі заявки на Олімпіаду-2022 віце-прем'єра Бориса Колеснікова, який відповідав за підготовку до ЄВРО-2012.

До слова, на Паралімпіаді у Лондоні українські спортсмени посіли четверте місце у командному заліку.