Про це йдеться в заяві облради, яку депутати одноголосно ухвалили на позачерговій сесії Львівської облради на площі біля пам’ятника Степану Бандері, повідомляє ВО "Свобода".

"Львівська обласна рада висловлює протест проти незаконного протиправного рішення Вищого адміністративного суду, який пішов на поводу тих агентів Кремля, які сьогодні засідають у вищих ешелонах української влади", - сказано в заяві.

"Вважаємо, що рішення про скасування указу президента України (№46/2010) від 20 січня 2010 року "Про присвоєння С. Бандері звання Герой України" суд ухвалив за вказівкою Банкової на догоду Путіну і Медвєдєву", - додається в ній.

На переконання депутатів Львівської облради, "це рішення стало можливим тому, що режим Януковича позбавив незалежності судову гілку влади – і сьогодні суди демонстративно виконують політичні замовлення Адміністрації президента, ухвалюючи абсурдні і неправочинні рішення".

Депутати доручили Львівській обласній асоціації місцевих рад "Ради Львівщини" розробити і затвердити план заходів з висвітлення історії національно-визвольного руху України середини ХХ століття, внеску "справжніх борців за незалежність Держави – Степана Бандери, Романа Шухевича, Євгена Коновальця".

Крім того, депутати запропонували місцевим владам зробити Степана Бандеру почесним громадянином міст та сіл, назвати на честь нього та Романа Шухевича вулиці та долучитися до завершення будівництва пам'ятника Степанові Бандері у Львові.