“Мають бути заблоковані всі інтернет-ресурси, які сепаратисти використовують для координації своїх дій. Також має бути змінено керівників міліції в східних областях, які фактично потурають злочинцям. Усі лідери сепаратистів і активні учасники сепаратистських мітингів мають бути негайно затримані і постати перед судом. Громадяни України, які беруть участь у сепаратистських шабашах, мають бути позбавлені українського громадянства”, - написав Ляшко у Facebook.

Окрім того, депутат перерахував законопроекти, які, на його думку, допоможуть стабілізувати ситуацію в Україні. Зокрема, він пропонує посилити відповідальність за вчинення злочинів проти основ національної безпеки України та за незаконне розміщення на території України державних символів інших держав; заборонити іноземцям та особам без громадянства брати участь у політичній діяльності на території України; забезпечити набуття Україною членства в НАТО та ЄС; націоналізувати на території України власність, яка належить Російській Федерації та органам влади Автономної Республіки Крим.

Зауважимо, в МВС повідомили, що за сепаратизм у Харкові, Луганську та Донецьку може бути призначене покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 8 років.