Таким вчинком Олег Ляшко вирішив показати, що картопля без хімікатів з Чернігівщини нічим не гірша за ту, яку вирощують на Кіпрі. Політика занепокоїло, що вирощена на екологічно чистих чорноземах українська картопля не користуються попитом на ринку, а праця селян не цінується.

"Нещодавно я дізнався, що до столу Вашої Величності подають картоплю виключно із Кіпру. Я абсолютно не сумніваюся у виборі придворних кулінарів та у якості кіпрської картоплі. Хочу лише повідомити про плачевну ситуацію в українському селі. На моїй рідній Чернігівщині, у селі Болотниця Талалаївського району, проживає бідна пенсіонерка – 81-річна Поліна Павлівна Бондаренко. Її пенсія становить лише 890 гривень (68 фунтів). Вижити на ці копійки практично неможливо. Саме тому, щоб прожити вона самотужки вирощує чудову, смачну, екологічно чисту картоплю, яка не містить ніяких хімікатів", - йдеться у листі лідера Радикальної партії до Єлизавети ІІ.

"Біда в тому, що виростивши таку високоякісну картоплю і зібравши чималий урожай, пані Бондаренко не може продати її хоча б по 10 пенсів за кілограм. Така ситуація по всій Україні. Я всіма силами намагаюсь виправити цю кричущу несправедливість. Державні чиновники України ігнорують проблеми своїх громадян. З цією метою, надсилаю Вам, Ваша Величносте, картоплю вирощену цією жінкою, щоб Ви переконалися, що вона нічим не гірша за ту, що подають до столу Вашої Величності. Щиро сподіваюсь на Вашу підтримку у моїй боротьбі за українське село", - заявив Олег Ляшко у зверненні до Королеви Великої Британії.

До слова, Ляшко заявив, що через забаганки Президента Віктора Януковича не зміг прилетіти до Львова.