"Я протестую проти звинувачення і вироку Pussy Riot, за яким вони засуджені до двох років виправної колонії за 40-секундний виступ, в якому вони висловили свої політичні погляди", - заявила співачка.

Мадонна згідна, що місце проведення акції може викликати питання, але навіть враховуючи цю обставину, вирок "занадто жорстокий і нелюдський".

Епатажна поп-діва також закликала стати на підтримку учасниць Pussy Riot.

"Я закликаю всіх, кому дорога свобода, засудити це несправедливе покарання. Я закликаю артистів всього світу висловитися проти цієї пародії на правосуддя. Вони провели достатньо часу у в'язниці. Я закликаю всіх в Росії відпустити Pussy Riot на свободу", - каже Мадонна .

Нагадаємо, світова громадськість шокована вироком для Pussy Riot. Міністр закордонних справ Німеччини, зокрема, назвав це рішення неспівмірним зі складом злочину. Держдеп США закликав російську владу переглянути справу. Президент Естонії Тоомас Хендрік Ільвес не виключає, що вирок панк-групі Pussy Riot у Росії може означати полювання на відьом. Негативну реакцію щодо вироку висловили також і деякі російські діячі.

На підтримку панк-групи раніше виступив ряд музикантів та виконавців, у тому числі Стінг, Пол Маккартні, Red Hot Chili Peppers, Franz Ferdinand, Бьорк, Патті Сміт та інші.