"На мій погляд, були всі передумови робити кроки більш рішуче... Кроків, які спочатку робив Махніцький, я не знаю і, чесно кажучи, не бачу. З того, що я подивився у справах, що мені доповідали, при Махніцькому не було взагалі ніякого прогресу", — сказав Шокін в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

За його словами, такі злочини легше розслідувати відразу, по "гарячих слідах", а не після тривалого часу.

Збирати докази відразу — це одне, а через півроку-рік — це інше. Необхідно втрачене відновлювати або знаходити... Були моменти, які лежали на поверхні. Чому їх не використали — не можу сказати,
— пояснив Генпрокурор.

Він звернув увагу на те, що процесуальне керівництво здійснюють органи прокуратури, але вина у зволіканні розслідування або неповноту слідчих дій лежить і на прокуратуру, і на міліції.

Шокін зазначив, що його попередник на посаді генпрокурора Віталій Ярема зробив досить багато для розслідування злочинів проти учасників Революції Гідності.

Читайте також: Історія одного буксування. Як розслідують злочини проти Майдану

"Ярема зробив, на мій погляд, досить багато в цьому напрямку. Може бути, він просто не встиг, тому що це дійсно величезні обсяги матеріалів", — сказав він.

"Ми використовували частину напрацювань, які зробила Генпрокуратура, доробили те, що ми вважали за потрібне в цьому напрямку, і є результати", — повідомив Генпрокурор.

Він поінформував, що доручить новому заступнику, який прийде на місце звільненого Олексія Баганця, скласти повний список кримінальних проваджень, пов'язаних з "майданівськими злочинами", проаналізувати їх і оперативно довести кожне з них до логічного завершення.

Як відомо, за більшість убивств під час Євромайдану, скоєних 20 лютого на вулиці Інститутській, відповідальні бійці спецпідрозділу "Беркут". Особи понад 20 винних встановлені.