Маккартні стверджує, що у нього є інформація, за якою у деяких російських колах вважають, що активісти налаштовані проти Росії і діють за розпорядженням урядів західних країн.

Я пишу, щоб запевнити Вас у тому, що Greenpeace, поза всяким сумнівом, не є антиросійською організацією. Вони ніколи і ніде в світі не беруть гроші в урядів або корпорацій. Це — мирна організація. (…) Я скажу, виходячи зі свого досвіду, що відмова від насильства — це головний принцип її роботи,
— пише музикант.

"Ви самі сказали , що вони НЕ пірати, з цим усі погоджуються. Що найважливіше, вони не вважають, що опинилися поза законом. Вони стверджують, що готові відповідати за те, що вчинили, отже, хіба не можна знайти спосіб вирішення цієї проблеми, який би влаштував усіх? Володимире, мільйони людей у десятках країн були б дуже вдячні Вам, якби Ви втрутилися в це питання, щоб покласти йому край. Природно, я розумію, що суди і президентська влада в Росії діють окремо один від одного. Та все ж, мені хотілося б знати, чи можете Ви використовувати свій вплив, щоб затримані повернулися до родичів?" — додає Маккартні і сподівається на зустріч із Путіним.

Нагадаємо, активісти Greenpeace, серед яких був і українець, 18 вересня спробували піднятися на платформу “Газпрому” - "Пріразломная", аби провести там акцію проти нафтовидобування в Арктиці.

За новою статтею — "хуліганство" — їм загрожує до 7 років за ґратами, тоді як стаття "піратство" передбачала до 15 років позбавлення волі