На прес-конференції він назвав злочином проти людства обстріли мирного населення Маріуполя, а також продемонстрував відеосвідчення затриманого коректувальника вогню Сергія Кірсанова.

У своїх свідченнях він, зокрема, вказує, що російський офіцер Олександр з позивним "Попіл" командував російської артбатареєю, яка здійснювала обстріл.

"О 7.30 24 січня був перший наказ російського офіцера, який командував діяльністю артилерійського батальйону бойовиків. Обстріл здійснювалися 5 разів за прямою вказівкою російських офіцерів ... До 14.20 коректували вогонь. О 14.20 чому припинили обстрілювати мирних маріупольців? Тому що надійшла інформація, що місія ОБСЄ виїхала в Новоазовський район, звідки чітко діяла російська артилерія", - розповів Наливайченко.

Також був ще один обстріл до 19.30.

Нагадаємо, СБУ має неспростовні докази участі громадян РФ в організації та виконанні теракту у Маріуполі. Про це повідомив голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко сьогодні на засіданні РНБО.

23 січня терористи з важкої артилерії обстріляли житлові квартали Маріуполя. Снаряди влучали у приватні будівлі, автомобілі, міський ринок та подвір’я багатоповерхівок.

Кількість загиблих мирних жителів внаслідок обстрілу бойовиками Маріуполя зросла до тридцяти.