"Мені здається, колишній депутат Марков помилився країною. Йому треба було балотуватися не до Верховної Ради, а до російської Держдуми. Там би він був на своєму місці. Тому я не поділяю пафосу заяви моїх колег по парламенту", - сказав нардеп в інтерв'ю Gazeta.ua.

На його думку, президент України Віктор Янукович із часом схаменувся, бо зрозумів, що російський глава держави Володимир Путін "хоче все й одразу" – газотранспортну систему, "Турбоатом", Одеський припортовий завод, підприємства авіабудування.

Читайте також: Екс-нардеп Марков розповів правду про "чорні" зарплати регіоналів

"Президент незалежної України не має гнобити й знищувати українську мову. Бо поки є мова, є її патріоти і патріоти держави Україна, яку очолює президент. Не можна проголошувати взаємовиключні речі – європейську інтеграцію і великоросійський шовінізм та підтримувати його носіїв. Думаю, з часом від осіб на кшталт Табачника та Колесніченка регіонали будуть позбавлятися. Всі наші гетьмани після Хмельницького їздили до Москви, підписували щораз гірші угоди, але воліли їх не дотримуватися, бо, зрештою, ще була й Україна", - додав Кириленко.

Нагадаємо, 12 вересня Вищий адміністративний суд України визнав відсутніми статус і повноваження народного депутата Ігоря Маркова.

Позбавлений мандата нардеп Ігор Марков планує скаржитись до Європейського суду з прав людини. Про це заявив сам політик.