"Ця європейська Україна більше не хоче повертатися назад в колишній "совок", більше не хоче мати справи з аморальними вождями, з мертвими ідеологіями та з кримінальними порядками. Ця європейська Україна не хоче входити в клуб новітніх пострадянських диктаторів та спалювати там своє єдине життя. Хто дав право Януковичу нас, українців, туди силою заштовхувати?! Він влаштував нам 21-го листопада чорний четвер, новітнє антиєвропейське ГКЧП. Ми мусимо його негайно зупинити всіма національними силами!", — процитувала слова екс-прем'єрки її донька Євгенія Тимошенко із сцени на Майдані Незалежності, пише прес-служба "Батьківщини".

Читайте також: Досить жити у старому радянському бараку, — Луценко

Вона наголосила, що за "містичним збігом обставин" Президент Віктор Янукович знову вивів українців на майдани, у ті ж дні листопада, як і дев'ять років тому.

"Коли історія таким чином повторюється, це є особливим знаком. Це означає, що ми мусимо зараз завершити те, що не доробили, не доопрацювали після Помаранчевої революції в далекому 2004-му році. Ми мусимо раз і назавжди прибрати корумповані клани від управління країною. Вони не сумісні з європейською сутністю життя. Історія знову повернула нам це завдання, і цього разу ми не маємо права схибити!", — додає Тимошенко.

За даними МВС, на опозиційному мітингу зібралися близько 2 тисяч людей. Проте очевидці стверджують, що людей значно більше, називають різні цифри: від кількох десятків до 100 тисяч.