"Об'єктами відеоспостереження на виборчих дільницях є місця видачі бюлетенів для голосування і проведення робіт зі списками виборців, а також стаціонарні урни для голосування. Відповідно до постанови Центральної виборчої комісії України № 892, обладнання на ділянках встановлено таким чином, щоб не порушувалася таємниця голосування", – зазначили у прес-службі компанії "Сітронікс ІТ".

І додали, що 24 вересня стартували роботи із встановлення обладнання для системи відеоспостереження за голосуванням і підрахунком голосів виборців на жовтневих виборах до Верховної Ради.

До слова, органи внутрішніх справ порушили 36 кримінальних справ за недотримання закону під час агітації на виборчих перегонах. Втім, який характер носять ці порушення – не повідомляють.

На думку українського Президента Віктора Януковича, ефективна робота компетентних міжнародних спостерігачів на виборах в Україні дозволить дати неупереджені об'єктивні оцінки перебігу виборчої кампанії та результатам, вважає Президент Віктор Янукович.