Про це на брифінгу заявив заступник речника РНБО Володимир Полевий.

"За оперативними даними, продовольчі та інші вантажі, що надходять до міст, які перебувають під контролем бойовиків, концентруються на складах, або розкрадаються воєнізованими угрупуваннями", - поінформував він.

За словами Полевого, з часу перетину кордону першим "гуманітарним конвоєм", на територію Україну прослідувало близько 950-ти білих вантажних автомобілів типу КамАЗ.

"В перерахунку на конкретні продукти – це могло б становити близького 42 млн 750 тис банок згущеного молока, або 33 млн 250 тис банок м’ясних консервів по 525 г банка", - зазначив заступник речника.

"Однак всі бачили, що значна частина цих вантажівок була напівпорожня, інші везли боєприпаси та пальне для військ окупантів. При цьому до 50% гуманітарних вантажів розкрадається ще на території Росії. Більшість цих вантажів так само не доходить до людей, а використовується терористами для збагачення", - додав Полевий.

Як відомо, майже 60 вантажних автомобілів МНС Росії прибули у Ростовську область, де буде формуватися восьма автоколона з "гуманітарною допомогою" для Донбасу.