Волонтер каже, що спочатку в ініціативі було лише декілька людей, які збирались і допомагали армії. Фонд з’явився три тижні тому, а оформили юридично для того, щоб офіційно отримувати допомогу від юридичних осіб.

Починали допомагати 95-й бригаді — так звані "кіборги", а тепер помагаємо всім,
— говорить Дмитро Мікульський.

За словами волонтера благодійного фонду "Повернись живим", військові пишуть, що їм потрібно. Він наголосив, що фонд допомагає включно військовим, не родичам.

Зараз найбільше бійці потребують тепловізійну техніку — приціли, тепловізори та інше,
— зазначив Мікульський.

Він додав, що техніка, яку замовляють, може бути як білоруського, так і російського виробництва.

Майже всі прилади їдуть контрабандою, бо розмитнення може тривати кілька місяців. Чому так? Бо це бійцям потрібно на вчора, а не через один-два місяці,
— наголосив волонтер благодійного фонду "Повернись живим".

"Буває таке, що привозиш командиру частини тепловізор, а він каже: "Нам він не потрібний". Він боїться, бо якщо тепловізор буде втрачений чи пошкоджений – командир буде за це відповідати", — розповідає Дмитро Мікульський.

В основному, благодійники — це середній клас. Від депутатів пожертв волонтери не отримували. Мікульський додав, що кількість небайдужих людей збільшується з кожним днем. Кількісно — жертвує більше звичайних людей. Але є й такі, що заходять в офіс і залишають 30 тисяч гривень.

Ми співпрацюємо з іншими волонтерськими групами. Це поки не дуже добре виходить, але ми стараємось,
— сказав волонтер.