"Мазурок не боягуз. Адже, щоб натиснути на курок, потрібна сміливість і сила. Про силу Ярослава свідчить коротка і широка щелепа і впалі очі. Отож, у нього дуже хороша генетична стійкість до стресів і високий ступінь маневрування. Якщо він пішов на свою ліквідацію, робив це не в істерії, неврозі чи стресі. Розумів, що робив. Одна моя учениця припустила, що він міг покінчити із собою заради дочки. Для того, щоб з дитини зняти напруження. Адже на неї зараз найсильніший пресинг і тиск. Щоб її обілити, він себе прибрав. Більше варіантів у мене немає. Бо за психологічним портретом така людина зможе самоліквідуватися лише в такому випадку", – переконаний експерт.

Також, на переконання Семчука, підозрюваний був імпульсивним психопатом, більше того, людиною, у якої нема гальма, аби убити, коли припирають до стінки. Водночас, він був доволі терплячим і мав неактивну життєву позицію.

"Йому в житті не далося нічого легко. Кожен крок доводилося оплачувати кров'ю і потом. Він не братиме першим нікого за барки, не йтиме в атаку. Він – не те, що не добрий, він непозитивний, людина негативного сценарію. Із бровами, які так нависають над очима, людина не чекає від життя якогось позитиву, що буде все легко і добре. Очі дуже близько посаджені до перенісся. Це значить, що людина стурбована ближніми оперативними задачами та цілями", – вважає експерт.

Він вирішував рутинні проблеми: заробляв гроші, думав, чим сім'ю погодувати, але стратегічності в його вчинках не було. Мене часто питають: а чого він про сім'ю не думав? Так того і не думав, що він не здатен планувати стратегічно: зараз вистрелю, а потім якось буде, – додав фахівець.

Окрім того, як каже Семчук, у східних віруваннях поліартрит (на нього хворів Мазурок, – "24") – кармічне покарання за надмірну агресивність і злість предків.

До слова, меморіальну дошку на честь Ярослава Мазурка, якого назвали неогайдамакою, встановлять сьогодні опівдні на будівлі ТРЦ "Караван".