У документі, текст якого написаний арабською мовою, Муса Куса заявляє про те, що "досягнуто принципової згоди" з приводу "розпоряджень Головного народного комітету із зовнішніх зв'язків та міжнародного співробітництва щодо схвалення підтримки виборчої кампанії пана Ніколя Саркозі на суму п'ятдесят мільйонів євро".

"Ця постанова була направлена ​​10 грудня 2006 раднику полковника Баширу Салеху, якого в Джамахірії називали "касиром Каддафі", — відзначає Mediapart.

Муса Куса в тексті пояснює, що документ склали після "переговорів, які пройшли 6 жовтня 2006 року, в яких взяв участь глава лівійських спецслужб Абдулла ас-Сенуссі і голова лівійського фонду африканських інвестицій Башир Салех, а з французької сторони — франко-ліванський бізнесмен Зіяд Такіеддін та колишній глава МВС Франції Бріс Ортефе".

Адвокат Такіеддіна, з яким зв'язалося видання Mediapart заявив, що його клієнт не був присутній на згаданій зустрічі, але він "вважає цей документ достовірним, враховуючи дату і зазначених в ньому осіб".

Інформація про те, що Муамар Каддафі профінансував кампанію Саркозі, який зараз балотується на другий термін, вперше з'явилася у березні 2011 року, коли син полковника Сейф аль-Іслам в інтерв'ю телеканалу EuroNews заявив про те, що влада Лівії вимагає від французького президента повернути витрачені кошти. Єлисейський палац категорично спростував подібні заяви. Сам Саркозі раніше називав ці твердження сміхотворними.