Про це повідомив "Радіо Свобода" заступник голови Меджлісу Нариман Джелял.

"Ми знаємо, що російська влада готує анексію Криму. Тому ми звернулися до парламенту України із закликом визнати статус корінного народу за кримськими татарами і негайно забезпечити вільне волевиявлення кримських татар", – сказав Джелял, додавши, що формою забезпечення прав кримськотатарського народу на самовизначення може стати всеукраїнський референдум.

Читайте також: Криму загрожують етнічні чистки, — Кличко

За його словами, незважаючи на те, як розвиватиметься ситуація в Криму, таке рішення забезпечить присутність української державності на півострові.

"Всім відомо, що кримські татари є послідовними захисниками суверенності та територіальної цілісності України, тому ми звернулися до українського парламенту, українського народу надати нам можливість зміцнити свій статус, статус корінного народу, визнати цей статус в Україні рішенням Верховної Ради України. Для того щоб ми, зміцнившись, могли відстоювати українську державність, українську суверенність в Криму", – наголосив Джелял.

Як відомо, на позачерговому пленарному засіданні Верховної Ради АРК сьогодні, 17 березня, прийнято постанову "Про незалежність Криму".

Нелегітимна влада Криму перейменувала місцевий парламент у Державну Раду і постановила перейти з 30 березня на московський час.