Із такою заявою міський голова молдавської столиці виступив на засіданні в мерії Кишинева, де обговорювалися проблеми корупції в республіці та у столиці, зокрема.

"У мене виникла ідея. У Саакашвілі закінчується термін другого президентського мандата в Грузії, так що він вже не зможе висувати свою кандидатуру. Значить нехай приїжджає до Молдави. Побуде у нас два терміни, і, впевнений, ситуація в країні зміниться: корупція зникне , інвестиції підуть, загалом порядок буде", — заявив Кіртоаке.

За молдавською конституцією, президентом країни може стати людина, яка досягла 40 років, проживає або проживала у країні 10 років і знає державну мову.

Президентські вибори в Грузії, після яких Саакашвілі покине свій пост, пройдуть восени 2013 року. Однією з головних заслуг Михайла Саакашвілі на посту президента багато міжнародних незалежних організацій називають успішну боротьбу з корупцією в рядах чиновницького апарату і в силових структурах.

У кінці квітня Михайло Саакашвілі заявив, що готовий раніше покинути пост президента, якщо Росія поверне Грузії Абхазію та Бівденну Осетію.