Як відомо, список був сформований київською громадою шляхом відкритого голосування в Інтернеті.

“Сьогодні на ранок ми отримали результати голосування. Більше 27% усіх, хто брав участь у голосуванні, підтримали список партії "Об’єднання "Самопоміч"”, — сказав мер Львова Андрій Садовий.

До політичного списку партії "Об’єднання Самопоміч" увійшов 21 кандидат. Вони не мають політичного досвіду, натомість мають хорошу репутацію в Києві та є професіоналами в своїй сфері діяльності.

“Для мене було несподіванкою запрошення балотування в Київраду. Я не маю політичного досвіду і ніколи не була в жодній партії. Я одстоюю стратегію збалансованого розвитку для Києва, де освіта, наука і довкілля повинні бути в пріоритетах. І якщо подумати, то всі ці три аспекти стосуються життя кожного киянина і здатні зробити його збалансованим, комфортним, зручним, цікавим”, — каже виконавчий директор "Український науковий клуб" Наталія Шульга.

Київ потребує, в першу чергу, чіткого порядку в бюджеті міста та прозорості прийняття важливих рішень місцевою владою, — вважають кандидати у депутати від партії "Об’єднання Самопоміч".

“Навести порядок, перш за все, у фінансовій сфері, в бюджетній сфері, боротьба з корупцією, з дозвільними органами, провести реформу і демонтаж старої системи”, — вважає за необхідне фінансовий директор СК "Княжа" Максим Гапчук.

“Як керівник медіа, я буду робити все для того, щоб все відбувалося максимально прозоро, і ніяких "міжсобойчиків", як це було прийнято, і чогось подібного, до чого звикли всі, просто так не пройде”, — сказав генеральний директор "Телерадіокомпанії "Люкс" Роман Андрейко.

В столиці буде порядок лише тоді, коли депутати Київради усвідомлять весь тягар відповідальності перед громадою міста і почнуть співпрацювати, — впевнений Андрій Садовий.

“Якщо людина, громадянин України обирається депутатом Київської міської ради, він кладе руку на Біблію і присягає служити громаді. І я хочу вірити, що ці люди, які таку клятву складуть, будуть з гідністю це виконувати. Тому, безперечно, має бути співпраця між всіма фракціями, які пройдуть в Київську міську раду”, — каже мер Львова.

Незважаючи на те, що Андрій Садовий є головою політичної партії "Об’єднання Самопоміч", він не має наміру висувати свою кандидатуру ні як депутат Київради, ні як мер Києва.