За, начебто, "прояви нацизму" під час футбольного матчу між збірними України та Сан-Марино у Львові 6 вересня, нагадаємо, "Арену Львів" дискваліфіковано на 5 років, а матч у Харкові проти Польщі 11 жовтня має відбутися без глядачів.

У Національній федерації футболу підготували проект апеляції на таке рішення дисциплінарного комітету ФІФА, однак усе ще чекають його мотиваційну частину. Поки ж ФІФА не врахувала жодного аргументу української сторони.

Вжити усіх заходів, аби скасувати рішення ФІФА, Федерацію футболу України закликав міський голова Львова Андрій Садовий. У відкритому листі до президента ФФУ він просить донести до футбольних функціонерів позицію львів’ян про те, що національно-визвольні символи та герої України, іменами яких названо вулиці, не є нацистськими.

Тим часом в Інтернеті з’явилися фото та відеосвідчення, на підставі яких дисциплінарний комітет ФІФА покарав Україну. На відзнятих матеріалах окремі вболівальники, начебто, вітаються по-фашистськи, підняттям рук, та тримають плакати з нацистськими символами.