Відео опублікувала дружина мера Катерина.

Флешмоб Ice Bucket Challenge набув популярності у серпні цього року. Його суть полягає у зборі коштів для фонду з вивчення аміотрофічного бічного склерозу.

Учасники флешмобу (серед яких уже чимало світових знаменитостей) обливають себе відром крижаної води і можуть кинути виклик ще трьом учасникам. Протягом 24 годин вони повинні зробити те ж саме. У разі відмови від участі в акції, людина повинна внести пожертвування в доброчинний фонд в розмірі $100, у разі прийняття — сума складає всього $10.

Андрій Садовий, окрім допомоги онкохворим дітям, запропонував збирати кошти на потреби української армії: по 100 грн, якщо учасник приймає умови виклику і обливається водою, і 1000 грн – якщо учасник хоче уникнути обливання.

Садовий отримав виклик взяти участь в Ice Bucket Challenge від ді-джея львівської радіостанції "FM Галичина" Андрія Чемеса і своєю чергою передав його радіоведучому "Львівської хвилі" Андрію Великому і ще двом учасникам на його вибір.

Нагадаємо, мер Львова Андрій Садовий, на Личаківському кладовищі, звернувся до присутніх людей, які прийшли на поминальний захід до вшанування борців за правду та незалежність держави.