Таким чином міський голова має намір боротися з надмірною повнотою городян. Заборона торкнеться практично всіх популярних солодких напоїв у мережах фаст-фуду і навіть на стадіонах. Продаж напоїв в склянках, пляшках і чашках ємністю більше 16 унцій — 0,47 літра — заборонять згідно із документом, який може вступити в силу в березні 2013 року. Введення заборони має схвалити рада з охорони здоров’я.

Міра не буде застосовуватися до фруктових соків, а також молочних та алкогольних напоїв. Заборона не поширюється на напої з нульовою калорійністю або на напої, в яких менше 100 калорій на літр. Також під заборону не потрапляють несолодкий чай і дієтичні газовані напої.

Представник галузевої групи Асоціації з виробництва безалкогольних напоїв в Нью-Йорку розкритикував запропонований Блумбергом проект. Він заявив, що медикам потрібно шукати інші способи боротьби з ожирінням і припинити тиснути на виробників безалкогольних напоїв.

У Нью-Йорку понад 50% дорослих людей страждають на ожиріння або мають проблеми з надмірною вагою, причиною чого вважаються солодкі напої.