Повідомляє сайт "Левый берег" з посиланням на Українські новини.

"Прем'єр не повинен вказувати місцевій владі, що їй робити", - сказав Мінаєв. За його словами, права місцевих громад та органів місцевого самоврядування обмежені, оскільки місцева влада зараз встановлює тарифи на послуги з обслуговування житла та прибудинкових територій, проїзд у транспорті та за вивезення сміття, хоча і повністю відповідає за життєдіяльність на ввіреній території. Всі інші тарифи узгоджуються і встановлюються в Києві.

Мінаєв наголосив, що часто політична доцільність перекриває економічну "складову" питання. Він також додав, що у тарифах повинні враховуватися і зміни розміру мінімальної зарплати, і ціни на енергоносії. За його словами, у грудні виконком не прийняв рішенні про підвищення тарифу на проїзд в електротранспорті, незважаючи на те, що нові тарифи пройшли узгодження в Мінекономіки.

Між тим, ще влітку розрахунки нових тарифів на водопостачання і водовідведення для "Міськводоканалу" були направлені до Нацкомісії регулювання ринку комунальних послуг, але досі не переглянуті. Через економічно необгрунтовані тарифи підприємство щомісяця втрачає 1,8 мільйона гривень і знаходиться на межі зупинки через борги за електроенергію.

Що стосується тарифів на обслуговування житла, затверджених з 1 січня для КП "Сумижитло", то виконком встановив їх для кожного будинку на вимогу Антимонопольного комітету, тому що з 1 липня підприємство працювало за тарифом, заявленому на конкурсі.

Раніше Азаров вимагав від місцевої влади скасувати всі рішення щодо підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги з 1 січня. На його думку, ніяких підстав для цього немає, а необгрунтовані рішення місцевої влади призвело до підвищення в середньому по країні тарифів на 8,3%.