"Закликаю всіх тернополян, всіх українців 23 травня червоно-чорними стрічками на одязі, на транспорті, у різний спосіб солідаризуватись з відзначенням Свята Героїв. Це буде вшануванням героїв, це буде визнанням того, що боротьба за українську Україну триває", – йдеться у зверненні.

Мер Тернополя нагадав, що Свято Героїв відзначається 23 травня вже протягом 70 років – за рішенням другого Великого Збору Організації українських націоналістів.

"В роки німецької, а згодом радянської окупації, це свято відзначалося у підпіллі. Із проголошення незалежності України його святкування відновлено", – сказано у зверненні.

Міський голова Тернополя підкреслив, що Свято Героїв відзначається у травні, тому що саме цього місяця загинуло найбільше лідерів визвольної боротьби українців, зокрема ідеолог державної самостійності України Микола Міхновський, голова Директорії УНР Симон Петлюра, засновник і провідник ОУН Євген Коновалець.

"Напередодні відзначення Свята Героїв ми вшановуємо їх пам`ять стрічками червоної і чорної барв, бо червоно-чорний прапор – це прапор боротьби за національну гідність і правду, за визволення української нації. Він є символом того, що Українська нація зродилася тоді, коли в її обороні впала перша крапля червоної української крові на чорну українську землю", – заявив Сергій Надал.