Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

23-го січня МВС спільно з СБУ у місті Світлодарськ Донецької області був затриманий міський голова м. Дебальцеве Володимир Проценко, який переховувався з липня 2014 року. Раніше його дружина заявила, що його викрали невідомі особи, і, за її заявою, було відкрито кримінальне провадження за ст.146 КК України, - розповів міністрі.

Однак, за його словами, правоохоронним органам було відомо, що Проценко організовував проведення псевдореферендуму про створення "ДНР", брав участь у створенні так званої "Дебальцевської народної дружини", організовував блокпости терористів.

Аваков зазначив, що після звільнення Дебальцевого міський голова зник, імітуючи своє викрадення.

"Кілька днів тому він з’явився у місті Дебальцеве і заявив, що він є міським головою і приступає до виконання своїх службових обов’язків. Втім, 22 січня Проценко зробив спробу дестабілізувати роботу державних установ міста, посіяти паніку серед жителів, заявивши, що місто оточене", — додав глава МВС.

З його слів, правоохоронці вирішили довго не чекати з його затриманням.

Нагадаємо, співробітники СБУ затримали у Луганській області голову Кремінської районної ради за підозрою в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України.