Як повідомив радник глави МВС Антон Геращенко, головне слідче управління МВС порушило щодо Борисова кримінальну справу за статтею 110 Кримінального кодексу України (посягання на територіальну цілісність України), зокрема, за активне сприяння в організації та проведенні псевдореферендуму 16 травня у Стаханові.

“Генеральна прокуратура прийняла рішення передати слідство по Борисову в СБУ у зв'язку з тим, що СБУ вже веде ряд справ щодо сепаратизму в Луганській області”, - заначив Геращенко.

Сьогодні Шевченківський районний суд в особі судді Бугеля В. В. прийняв рішення обрати для Юрія Борисова запобіжний захід у вигляді арешту терміном на 2 місяці. При цьому можливість звільнення з-під варти під заставу - не передбачена рішенням суду,
- повідомив радник Міністра внутрішніх справ.

За його словами, мер Стаханова активно співпрацює зі слідством “з питання з'ясування, хто був справжнім ляльководом” псевдореферендуму 16 травня в Луганській області.

Нагадаємо, 27 липня народний депутат Олег Ляшко повідомив про затримання мера міста Стаханова (Луганська область), регіонала Юрія Борисова.

Затриманий мер Стаханова і один з лідерів сепаратистів Юрій Борисов під час допиту розповів, що так званий “референдум ЛНР” відбувся у місті за вказівкою голови фракції Партії регіонів Олександра Єфремова та тодішнього голови Луганської ОДА Володимира Пристюка.

Як відомо, 1 травня близько 40 озброєних осіб у масках розмістилися в приміщенні виконкому Стаханова за згодою глави міста Юрія Борисова. Депутат Стахановської міськради, лідер громадської організації "Народна довіра" Сергій Шахов підтвердив присутність бойовиків і додав, що їх запросив для свого захисту міський голова Юрій Борисов, якого напередодні облили зеленкою.