Про це в інтерв'ю Телеканалу новин "24" повідомила журналістка Мирослава Гонгадзе.

"Те, що Олланд і Меркель запланували цей візит буквально в один день, це насправді реакція на дуже сильну ескалацію конфлікту. Насправді вони не планували тут бути. Планував тут бути Керрі", — розповіла вона.

За її словами, Путін активізував "дипломатичну" діяльність у зв’язку з тим, "що у Сполучених Штатах почалися дуже великі дискусії щодо того, що треба надавати Україні зброю".

Є підозра того, що президент Путін відіслав свій старий-новий план Олланду і Меркель, і ті вирішили терміново приїхати. Нічим іншим, як затягуванням ситуації і намаганням збити бажання американців допомогти військовою допомогою, експерти це не називають,
— зауважила Гонгадзе.

Як повідомляли ЗМІ, канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Франсуа Олланд можуть запропонувати Москві та Києву зафіксувати нову лінію розмежування в Донбасі і тверді гарантії Москви не порушувати статус-кво.

Офіційні особи вилаяли "план з врегулювання ситуації на Донбасі", який Путін надіслав Меркель та Олланду. Як повідомляють джерела, в документі є погрози зрівняти з землею схід України.

Водночас у МЗС РФ повідомили, що Росія має намір у п'ятницю на зустрічі глав Росії, Франції та Німеччини підняти питання про відправку на схід України миротворців ООН.