На офіційному сайті аеропорту йдеться, що екіпаж літака, який прямував чартерним рейсом № 8971 "Одеса-Донецьк", одержав за запитом вичерпну інформацію від диспетчерської служби аеропорту Донецьк. Й додається, що «в розрахунковий час посадки, о 18:09, від екіпажу не надійшло сеансу радіозв'язку з диспетчерською службою аеропорту".

"За фактом відсутності зв'язку диспетчером було дано сигнал тривоги. За сигналом на передбачуване місце приземлення літака було направлено аварійно-рятувальний розрахунок аеропорту, який виявив повітряне судно за межами злітно-посадкової смуги. На правому крилі літака було помічено осередки спалаху. Негайно на місце події було направлено більш як 70 співробітників аварійно-рятувального розрахунку. Вжитими заходами було проведено оперативну ліквідацію спалаху і проведено евакуацію пасажирів", - кажуть у прес-службі аеропорту.

Наразі над розслідуванням обставин трагедії працює комісія Державної авіаційної служби України.

Нагадаємо, літак, який летів з Одеси до Донецьку, здійснив аварійну посадку під Донецьком і загорівся.

Кількість жертв в авіакатастрофі зросла до 5 осіб. Загалом під час проведення рятувальної операції евакуювали 45 осіб, з яких 9 осіб з травмами госпіталізували.

Сьогодні Прокурор Донецької області Володимир Вишинський розповів про нові деталі вчорашнього аварії пасажирського літака АН-24 у міжнародному аеропорту "Донецьк".

"За попередніми даними, при посадці літак зачепив метеовишку заввишки 10 метрів лівим крилом. Правим крилом зачепив землю", - розповів Вишинський.