“Наша країна поставлена владою на межу розколу. Наша країна поставлена владою на шлях братовбивства і кровопролиття. Ви знаєте, чому Янукович розмовляв з нами? Тільки тому, що ви тут. Це наша заслуга. Янукович говорив з вами”, - сказав Яценюк.

Опозиційні політики закликали українців не відступати і продовжувати стояти на Майдані.

Він зауважив, що проти тисяч людей порушено кримінальні справи. “Наша відповідальність – звільнити кожного”, незалежно з якого регіону затримані люди, – заявив Яценюк.

Першою вимогою опозиціонер назвав “звільнення кожного нашого побратима”. Друга вимога - всі кримінальні справи повинні бути закриті і люди випущені на свободу. Ці пункти, за словами лідера “Батьківщини”, прийняті владою.

Читайте також: Янукович погодився на амністію для учасників протестів

Третє – скандальні закони повинні бути скасовані у парламенті в вівторок. Четверта вимога – це нова українська влада. Яценюк зауважив, що не боїться відповідальності за долю країни та примайє цю відповідальність.

“Ми не боїмось відповідальності за Україну. Ми йдемо в Європейський Союз, що передбачає звільненя Юлії Тимошенко”, - сказав депутат.

П’ятою вимогою опозиції є нова українська Конституція, Конституція 2004-го року.

“Ми не сходимо ні з однієї позиції. У вівторок – судний день. Ми не віримо жодному слову, ми віримо тільки результатам”, - підсумував Яценюк.

Нагадаємо, журналіст Мустафа Наєм повідомив, що лідери опозиції прийняли рішення не погоджуватися на пропозиції Президента Віктора Януковича.

Лідер УДАРу Віталій Кличко зі сцени Євромайдану, заявив, що Президент Віктор Янукович погодився на певні поступки мітингувальникам, проте опозиція планує йти до кінця у своїх вимогах.