Про ситуацію в зоні АТО

Мобілізували десантника в березні минулого року. Він пішов добровольцем у військомат. Своє бажання служити пояснює тим, що не зміг залишатись байдужим до подій, що відбувалися в Україні.

"Бо внесок кожної людини дуже важливий", – додав він.

За його словами не важливо, хто і як ставиться до подій, що відбулися. Головне те, що сталось і з цим треба вчитись жити.

Військовий додав, що дуже хоче, аби населення України знало правду про АТО.

Для більшості українців АТО – це якась велика таємниця. Журналісти іноді доїжджають лише до першого блокпосту. А я намагався фотографувати і знімати ситуацію "з середини", бо я безпосередній свідок цих подій,
– додав десантник.

Про донецький аеропорт

79-та аеромобільна бригада пройшла весь Донбас вздовж кордону з Росією. Боєць згадує, що перші обстріли з мінометів здавалися страшними, а потім навіть до "Градів" та "Ураганів" звиклось.

"Аеропорт тримати треба було. По-перше, тому що бойовики заявили, що збираються там саджати свою авіацію. По-друге, тому що це плацдарм для звільнення Донецька. По-третє, тому що це символ української мужності", – зазначив "кіборг".

Він цитує фільм, який відзняли про подвиг "кіборгів", "Добровольці Божої Чоти": "Люди витримали, а не витримав бетон". Боєць згадує останні дні перебування в Донецькому аеропорті, коли там не було навіть за чим ховатись, бо стіни були дірявими.

"Ми відступили, але повернемо його", – так говорить боєць про аеропорт.