На думку Артеменко, інформаційна війна Росії проти України почалася задовго до подій на Сході. Ці події він вважає наслідком інформаційної війни. Засобами стали не тільки новини, а й фільми і серіали.

Україна вже має план по боротьбі з пропагандою.

Нещодавно ми отримали доручення Президента і підготували бізнес-план по створенню державного каналу іноземного мовлення. Ми написали бюджет який може складати 5 млн доларів, якщо взяти до роботи класних фахівців. Це велика сума, але я подивився бюджет Russia Today на наступний рік – це 400 млн доларів. Вони знають. що ці кошти їм відіб'ються, – каже голова Нацради.

Також він прокоментував, чому пропаганда має такий сильний вплив на людей.

Це психологія людей – краще заспокоїтися і звикнути до того, що тобі дає суспільство споживання. Телебачення, радіо, ЗМІ – це промивання мізків, це страшний інструмент і від того, хто ним керує, залежить майбутнє, – впевнений Артеменко.

Щоб протистояти пропаганді, є простий рецепт, вважає голова Нацради.

Є прості правила побудови інформації – це правда, об'єктивність, кілька думок поруч, можливість відокремлювати думки від інформації, чи позицію автора, особисті судження від фактів. Це стандарти будь-якої журналістики. В решті-решт правда переможе, бо коли людям показують одне, а вони навколо себе бачать інше, вони починають позбуватися нав'язаних поглядів, – запевняє Артеменко.