Сьогодні вранці волонтер повернувся з Пісків, цей населений пункт знаходиться майже біля донецького аеропорту.

Для нас це місце дуже складне, бо ми змушені тримати там 2 бригади швидкої допомоги: одна дежурить в Пісках, інша – курсує в межах 10 км по лінії Артемівська, щоб бути на підхваті. Були випадки коли треба було заміняти одну машину на іншу, - розповів волонтер.

Він наголосив, від побачено в терміналі повернувся дуже розбитим.

Наші хлопці не відчувають себе воїнами. Вони принижені. В кожного з них в очах питання: хто віддав наказ поступати саме так. Там зараз зовсім інша ситуація ніж була місяць-два тому, - наголосив “Хотабич”.

Він пригадує, раніше в хлопців блистіли очі. Зараз – очі потьмяніли. Бійці змушені під’їжджати в аеропорт через територію терористичної "ДНР", їх пересаджують в інші вантажівки і фактично відбирають зброю.

Є відчуття, що існують якісь домовленості, адже відбуваються незрозумілі маніпуляції. Таке відчуття, що в той час поки Україна готується до свят і увага людей відволікається від АТО … ми втратили ще шматок української землі, - заявив Лисенко.

Він також розповів, що фінансову допомогу вони отримують не лише від простих українців. Так, кошти на реанімобіль збирав Олексій Мочанов, долучились до збору і відомі футболісти, зокрема Олександр Шовковський, долучився також відомий журналіст Савік Шустер.