Перший власний смартфон Microsoft

Американський софтверний гігант представив перший смартфон під власним брендом. Microsoft Lumia 535 – це бюджетний апарат, який працює під управлінням останньої операційної системи Windows Phone 8.1 Lumia Denim.

Новинка обладнана 5-дюймовим сенсорним дисплеєм (960х540), 4-ядерним процесором Qualcomm Snapdragon 200 з тактовою частотою 1.2 ГГц, 1 Гб "оперативки" та 8 Гб вбудованої пам'яті. Також на борті – основна та фронтальна камери, обидві 5-мегапіксельні.

Смартфон має всі фірмові додатки та служби Microsoft, також є карти HERE Maps з підтримкою оффлайн навігації HERE Drive+.

У продажу Microsoft Lumia 535 з'явиться вже незабаром. Орієнтовна ціна – 135 доларів. Апарат буде доступний у версіях з однією та двома SIM-картами, а також у кількох кольорових варіантах.

Тарган-кіборг

Науковці Університету штату Північної Кароліни імплантували тарганам крихітні чипи, які дозволяють вловлювати звук та визначати його джерело. Електронний імплантат підключений до нервової системи, завдяки чому можна дистанційно керувати пересуванням таргана.

На думку науковців, таке рішення дозволить знаходити людей під завалами після землетрусів та інших стихійних лих, орієнтуючись на голоси.

Крім того, розробники представили технологію "невидима перешкода". Вона утримує тарганів-кіборгів у рамках зазначеної території, а також організовує команду роботу, не дозволяючи комахам віддалятися одне від одного на великі відстані.

Кишеньковий квадрокоптер

Апарат під назвою Anura має корпус розміром з iPhone 6 та чотири гвинти на складаних ніжках.

Керувати дроном можна через Wi-Fi з мобільного пристрою на iOS або Android. Вбудована камера передає зображення на смартфон в реальному часі.

Радіус дії квадрокоптера – 25 метрів, а максимальна швидкість польоту становить 40 км/год. Вбудованого акумулятора вистачає на 10 хвилин роботи.